Yinmindterapi – den korte introduktion:

Yinmindterapi er mit eget  koncept. Her kombinerer jeg to af mine uddannelser, kompetencer og min passion.

Psykoterapeutisk samtale – Emotions Fokuseret Psykoterapi (EFT)

Der er en oplevelsesorienteret psykoterapeutisk tilgang, udarbejdet af Leslie Greenberg. Den tager udgangspunkt i nyere emotionsteori og kognitionsforskning, samt neuroaffektiv udviklingspsykologi ved bl.a. Susan Hart. EFT hviler på et humanistisk eksistentielt menneskesyn og den fænomenologiske metode.

Yinmind

Der er en fusion af yin yoga og mindfulness og en måde at arbejde med bindevævet, nervesystemet, kropsbevidstheden og din måde at være i verden på.

Jeg udbyder yinmind og terapi både sammen og individuelt. Begge dele er fantastiske metoder og skøn praksis til at komme til at leve et liv med livskvalitet. Et liv med nærvær, ro, overskud og i overensstemmelse med egne værdier. Hvor du har kontakt til og indsigt i dine primære følelser. Dine primære følelser giver adgang til behov, handlinger og meningsskabelse.

Rådgivning, supervion, børnesamtaler, konsulentarbejde:

I min rådgivning, min supervision og mit konsulent virke gør jeg brug af alle mine personlige og faglige kompetencer inden for psykologisk, pædagogisk, fysiologisk og socialfaglig viden.

Vi sammensætter det tilbud som du, din institution, din virksomhed, dine kolleger eller medarbejdere har brug for, altid med et løsningsfokuseret mindset.

Yderlige uddybning om Emotions fokuseret psykoterapi (EFT) og Yinmind: 
EFT:

I gennem emotionsfokuseret samtale terapi arbejder vi os vej til de primære adaptive/tilpasset følelser, og de der i, grundlæggende ønsker og behov. Dette så du kan får ny retning og kan handle mod egne mål. Det er svært at gøre alene. Man kan have brug for støtte til denne proces uanset om du er i en krise og følelsesmæssige hvirvelvind. Måske du bare ikke får stoppet op i hverdagen og får mærket efter. Jeg kan være den støtte som emotionsfokuseret terapeut. Du vil opleve et nærværende, empatisk rum, hvor jeg som terapeut og menneske er til stede sammen med dig uanset hvordan du har det. Et møde, hvor du kan blive spejlet og vore nervesystemer kan danse. Dette så der vil kunne opstå dyrebare kontaktøjeblikke, der vil kunne åbne for forandring. Vi opbygger en arbejdsalliance omkring at arbejde med det som måske ind til nu har været usagt. Det som du kan være bange for. Det som du har fortrængt eller fundet dig i alt for længe, har lært eller er ’opdraget til. Vi skal sammen finde ind til dine primære følelser og der i gennem finde frem til dine behov, skabe handlingsmuligheder og ikke mindst finde mening.

Ofte reagerer vi i hverdagen på baggrund af opvækst eller erfaringer med sekundære utilpasset følelser,. Dvs. følelser der er mere ’tilladte’. Følelses-udtryk der dækker over vores egne primære følelser. Fx har vi byttet vrede ud med sorg eller omvendt, eller også er vi holdt op med at mærke vores følelser og vores krop. Sammen med mig kan du støttes i at komme i kontakt med dine primære følelser. Derigennem vil du opleve at kunne handle mere konstruktivt ift. Dig selv og dine behov. Du vil opnå indsigt og accept, så du kan give slip, skabe forandring og opnå mere livsglæde. Vi skal i ro og i dit tempo være i de følelser, der er. Mærke følelserne, undersøge dem og lade dem give retning i dit liv.

Yinmind:

Yinmind er en fusion af yin yoga og mindfulness. I Yin yoga arbejder man dybt i kroppen med at udstrække sener og bindevæv, mens musklerne er afslappede. Hver stilling holdes i 3-10 min., og kan betragtes som en meditationsstilling. I Yinmind er mindfulness en integreret del i måden du er i rummet, måden du kommer ind i stillingerne, og kommer ud af dem. Du kultiverer en væren, som du tager med ud i verden. I Yinmind kan vi lære at navigere bedre i verden. Dette ved at rette en opmærksomhed til nuet, og kigge ind i kroppen, registrere og acceptere. Du kan opleve din praksis hjælper dig med at reducere stress og spændinger. Idet vi i den meditative tilstand beroliger og skaber en sundere balance i det autonome nervesystem .

Den indsigt, du opnår, kan hjælpe dig med at mærke dine behov. Hjælpe dig med at træffe valg og acceptere at livet er komplekst og rummer både smerte og glæde, og alt der i mellem. I yinmind arbejder vi med at øge at øge rummelighed, vedligeholdenhed, tålmodighed og omsorg både til dig selv og andre. Samtidig med vi beroliger nervesystemet opbygges immunforsvaret. Vi kan arbejde med smertehåndtering og det kan hjælpe med at opløse fysiske og psykiske blokeringer.

Til dig, der er meget fysisk aktiv og/eller har en hurtigkørende yangtilværelse med meget arbejde og aktivitet, er yinmind et skønt og givende balanceskabende supplement. Måske du trænger til et rum, en tid bare til dig, til selvregulering, selvberoligelse, egenomsorg, restitution og øget kropsbevidsthed. Yinmind er på mange måder en transformerende praksis.